jueves, 4 de diciembre de 2008

Sau -Amb la Lluna a L'esquena-

Quizás los que no seáis de Catalunya no os sonará de nada este grupo llamado SAU, aquí realmente fue un grupo mítico que lideró una época en la cual el rock català era un sentimiento y un medio de reivindicación para muchos de nosotros

Yo he crecido con SAU y hoy se cumplen 10 años del lanzamiento de su último disco "Amb la Lluna a L'esquena", uno de sus álbums más maduros y trabajados y el cual supuso desgraciadamene un punto final, truncando una exitosa carrera que tenían por delante, por la dolorosa y impactante muerte del cantante Carles Sabater ahora hará 9 años, en 1999 a causa de una parada cardio-respiratoria al finalizar un concierto en Vilafranca del Penedés.

Recuerdo esa noticia como una verdadero "shock", un impacto brutal que recorrió mi mente durante mucho, mucho tiempo y emocionó a miles de seguidores en todo el País.

Carles nació el 21 de setembre de 1962 en Barcelona y fue no solo músico sino que también un actor de teatro reconocido que participó en obras como Cyrano de Bergerac, Company o Els Pirates de Dagoll Dagom. También participó en varios programas y series de Televisión en Catalunya como El Compte Arnau, Sitges o Ara què Xènia.

Todo fan (o la mayoría de ellos) de SAU dirá que su canción favorita es Boig per tú una GRAN canción que fue el estandarte del grupo juntando en sus conciertos la impresionante voz de Luz Casal.
Pero para mí hay muchas mejores que esa, y una de mis preferidas y más emotivas, ya que habla del pueblo donde Carles Sabater iba a menudo "Llançà" es: A Prop Del Mar una verdadera joya que os dejo para que podáis disfrutar:



La letra:
Si no vas molt de pressa pels voltants del meu carrer,
veuràs les cases blanques i un bar que està sempre obert.
Bicicletes que van amunt i avall, que travessen tot el parc,
una església molt a prop del mar i carrers amb nom de sant.
Si no vas molt de pressa i mires al teu voltant,
veuràs portes obertes que et conviden a passar.
Digue'm si el carrer fa olor de mar, si fan soroll els finestrons,
si les sirenes sonen cap al tard, si a les terrasses hi ha coloms.
Si vas a prop del mar, si veus a la meva gent,
si vas a prop del mar, digue'ls-hi que penso en ells.
Si no vas molt de pressa i et pots aturar,
mira'm les seves cares, si hi veus el temps passar.
Si en els seus ulls hi ha felicitat i en la pell el seu treball,
si la vida segueix endavant, com jo la puc recordar.
Si vas a prop del mar, si veus a la meva gent,
si vas a prop del mar, digue'ls-hi que penso en ells.
Si vas a prop del mar, si vas a prop del meu carrer,
si vas a prop del mar, veuràs la meva gent.

Esta gran canción está incluida en el último disco, que dejo en Descarga Directa para que pueda ser recordado como se merece:

SAU - Amb La Lluna A L'esquena

Saludos allá donde estés Carles Sabater, nunca te olvidaremos !!!

6 comentarios:

Sara dijo...

Tot i que això no és la meva època (ni jo sóc gaire musical) sí que recordo l'impacte del rock català, vaja que sí. La cançó és preciosa, realment, no recordo haver-la escoltat.

Radix dijo...

A mí realment em va agafar en l'epoca de juventud, allà per els anys 80 on vaig poder disfrutar de tots aquest grups excelents.

Radix dijo...

Per cert, unaltre de les cançons mítiques es CERCLES del disc "Junts de nou per primer cop"

Núria dijo...

Una vegada una persona hem va dir.. "ningú no mor fins que no se l'oblida del tot"... SAU va formar part de tota la meva adolescència dels 11 als 18 anys; concerts com els de SAU, SOPA, els PETS, SANGTRAÏT, LAX'N BUSTO.. tot s'ha perdut molt.. hi ha hagut un abas i un després.

Anónimo dijo...

Boig per tu és la cançó més coneguda de Sau. Però com passa sempre, la més coneguda és la menys identificativa.

Si Carles Sabater hagués sabut que la mort no li trigaria en arribar, podria haver signat aquesta cançó com un últim adéu.

Sens dubte reflexa la seva vida en aquesta petita vila. Tanmateix, ens expressa què és lo millor a la vida: la gent, la lentitud, la terra, el mar.

Sincerament conec pocs artistes que hagin posat en dret, els valors fonamentals de la vida. Potser per això Sau va desaparèixer, perquè no estava cofoi on hi era :(

L dijo...

No sabia que havia mort per una parada cardiaca després d'un concert... vaja.
Va ser un gran grup, encara ho és.